23°

Рівненщина на смак: новий проєкт популяризує культурну спадщину регіону

На Рівненщині стартує новий проєкт «Рівненщина на смак», який має на меті популяризувати культурну спадщину регіону. Про це повідомила начальниця управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк під час обласного семінару «Нематеріальна культурна спадщина в громадах».

«Важливо сьогодні згуртовувати громади навколо культурних цінностей. Закликаю працівників культури виявляти такі унікальні особливості й на них будувати популяризацію народного мистецтва краю. Саме завдяки традиціям, звичаям, обрядам, ремеслам громади відрізняються і є упізнавані в культурному розмаїтті Рівненщини», – зазначила Любов Романюк.

У рамках проєкту «Рівненщина на смак» кожна громада області представить свої унікальні гастрономічні традиції. Це можуть бути традиційні страви, напої, солодощі, рецепти яких передаються з покоління в покоління.

«Ми закликаємо громади активно долучатися до проєкту. Це чудова можливість не лише популяризувати свою культуру, а й обмінятися досвідом із іншими громадами», – додала Любов Романюк.

У рамках семінару «Нематеріальна культурна спадщина в громадах» учасники мали можливість скуштувати традиційні страви Радивилівщини та Кореччини.

Радивилівщина була представлена «голубцями з млинцями», а Кореччина – «потравкою». Усі присутні ділились своїми враженнями, рецептами та ідеями збереження скарбів культури нашого краю.

Окрім того, музиканти гурту «Косарі» з міста Рівне виконували пісні Полісся в сучасній обробці. Такий супровід став чудовою презентацією Нематеріальної культурної спадщини Рівненщини.


Хочете отримувати головні новини в месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram та Whatsapp