На Рівненщині зафіксовано другий випадок ботулізму ⇒ Новини Рівне | Інформаційний Потік Рівне
28-08-2017  16:36
На Рівненщині зафіксовано другий випадок ботулізму

У 56-річного жителя Сарненського району, який скуштував м’ясні консерви, приготовлені в домашніх умовах, виявили ботулізм.  Життя йому врятував вчасно введений ботулінічний анатоксин.

Нагадаємо, раніше  діагноз «ботулізм» підтвердився у 22-річної жительки Гощанського району, яка вживала сальтисон, придбаний в магазині «Стовпинські ковбаси» у смт Гоща.

ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» нагадує, основною причиною виникнення ботулізму є вживання в їжу неякісно приготованих, зіпсованих продуктів. Провідну роль у запобіганні захворювання відіграє суворе дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил під час транспортування, виготовлення та зберігання харчових продуктів, особливо консервованої продукції, ковбас, рибної продукції. Необхідно дотримуватися технології стерилізації продуктів, які консервуються, особливо м’ясних та рибних. Консервовану продукцію слід зберігати в холодних приміщеннях. Для руйнування ботулотоксину перед вживанням консервів доцільно прогрівати їх до 100°С протягом 30 хвилин. В жодному випадку не можна вживати в їжу м’ясні та рибні консерви, якщо залізна банка роздута чи деформована.

Мета:



[Heateor-SC]

Поділитися:

Читайте також:



1C°
4м/с