20°

На Рівненщині пройшов етногастрофестиваль (+ФОТО)

Цієї неділі у Володимирці відзначили День селища масштабним етногастрофестивалем «Володимиреччина на смак». Захід перетворився на справжню кулінарну мандрівку місцевими традиціями, де кожна страва стала частиною гастроспадщини краю.

Гості свята мали змогу скуштувати десятки автентичних страв, приготованих жителями громади. За благодійні донати на підтримку ЗСУ частували варениками, маглаями, гречаниками, печунським мудрилом, половлівською затіркою, домашнім сиром, грибною піцою, рибними делікатесами та навіть картопляною ковбасою з салом.

«Усі ці смаколики — частина “Карти гастроспадщини Володимиреччини”, яку громада дбайливо формує для збереження й популяризації кулінарної ідентичності краю. Дякуємо кожному, хто готував, частував, співав, смакував і донатив. Разом ми зберігаємо дух рідного краю, підсилюємо культуру і наближаємо Перемогу!», — звернулася до присутніх начальниця Управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Особливу увагу відвідувачів привернула виставка родинної колекції «Кубельце» Тетяни Сарницької — унікальна збірка предметів побуту, одягу та реліквій, які передаються з покоління в покоління.


Хочете отримувати головні новини в месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram та Whatsapp