Нотатки пані: шугарінг в домашніх умовах – як варити цукор для шугарінга
Депіляція – як процедура видалення небажаних волосся на тілі стала однією з найбільш обговорюваних тем серед сучасних жінок. Нинішня мода на відсутність зайвого волосся змушує нас вдаватися до різних методик а часом і до деякого мазохізму, терплячи «пекельну» біль в ім’я краси. Звичайно, можна не мучити себе і прибирати волосся за допомогою бритви і «нехворобливих» кремів і все ж ефект, який вони можуть дати ледь перевищує два дні. У зв’язку з цим, ми волієм терпіти побічні ефекти електро-депіляторів, воскової і цукрової «терапії». Сьогодні ми розглянемо таку процедуру – як шугарінг.
Цукрова «терапія» або просто шугарінг відома жінкам ще з давніх часів. Тому на питання про те, що таке шугарінг відповідати сенсу немає, так як саме поняття несе під собою видалення волосся за допомогою цукрового сиропу.
Переваги шугарінгу цілком прості – це економність в плані дешевизни сировини, тривалий результат, що становить близько 15-20 днів, натуральність, зумовлена відсутністю будь-яких хімічних добавок і мінімальна травматичність. Єдине, що може затьмарити настільки приємні переваги, так це болючість, яка характерна кільком першим процедурам. Далі йде звикання, і біль вже сприймається не на такому високому рівні. Тим більше, що волосся росте більш рідко і стає тоншим, а біль можна притупити з допомогою спеціальних знеболюючих мазей.
Як варити цукор для шугарінга
Склад: 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка води, 1 ст. ложка лимонної кислоти.
Приготування: змішати цукор з водою і поставити отриману масу на повільний вогонь. Постійно перемішувати. Після того, як все закипить, варити ще 10 хвилин. За хвилину-дві до готовності необхідно додати лимонну кислоту. Хоча її можна взагалі не використовувати. Одержаний цукровий сироп повинен бути світло-бурштинового відтінку, і на відчуття – як пластилін (при кімнатній температурі). Поки готова маса ще гаряча потрібно перевірити чи все вийшло, для цього капніть суміш у склянку з холодною водою. Якщо все пройшло вдало, то крапля сиропу у воді повинна набути рівної форми і не змішатися з водою.