ТОП-5 рецептів з літньою полуницею
Полуниця — ягода, яка у нас з вами асоціюється з початком літа, свіжістю і насолодою.
Полуниця є потужним афродизіаком, природним аспірином і майже не містить цукру.
Ми хочемо спробувати вас здивувати й показати, що ця ягода може брати участь не тільки у створенні десертів, але й бути доречною в основній страві.
1. Салат зі шпинатом, полуницею і сиром фета
Вам знадобиться:
1. 300 г молодих листочків шпинату.
2. 400 г полуниці.
3. 200 г сиру фета.
4. 50 г горіхів (волоські, кедрові або мигдаль).
5. 3 ст. л. оливкової олії.
6. 1 ст. л. бальзамічного оцту.
Спосіб приготування:
Зробіть заправку, з’єднавши 3 столові ложки оливкової олії і 1 столову ложку бальзамічного оцту. Шпинат і полуницю добре промити від піску. Полуницю нарізати скибочками, з’єднати зі шпинатом, додати шматочки сиру й горіхи, полити заправкою й обережно перемішати.
2. Суп із полуниці з морозивом
Вам знадобиться:
1. 150 г полуниці.
2. 50 мл червоного сухого вина.
3. 30 г цукру.
4. 30 г води.
5. 50 г ванільного морозива.
Спосіб приготування:
У сотейник влити вино, додати цукор, попередньо вимиту і порізану шматочками полуницю, воду і тушкувати все разом протягом 5-7 хвилин. Остудити і додати морозиво. Прикрасити м’ятою.
3. Качине філе з полуничним соусом
Вам знадобиться:
1. 150 г філе качки або індички.
2. 3 пагони спаржі.
3. Сіль, перець — за смаком.
4. 30 г червоного сухого вина.
5. 100 г полуниці.
6. 20 г цукру.
7. 50 мл води.
Спосіб приготування:
Качине або індиче філе посолити, поперчити, обсмажити на сковорідці. Качатину довести до 70-відсоткової готовності, так, щоб м’ясо було трохи з кров’ю, індичку — до повної готовності. Спаржу очистити, бланшувати, викласти на тарілку. Філе птиці нарізати на скибочки, викласти на спаржу, полити полуничним соусом. Для соусу взяти вино, додати цукор, нарізану полуницю і воду, кип’ятити протягом 5-7 хвилин. Потім перебити в блендері, бажано перетерти через сито з дрібною фракцією, щоб позбутися кісточок, і полити філе.
4. Йогуртові трюфелі з полуницею і шоколадом
Вам знадобиться:
1. 300-400 г полуниці.
2. 100 г кокосової стружки.
3. 100 г сиру.
4. 90 г шоколаду білого.
5. 50 мл йогурту полуничного.
Спосіб приготування:
Шоколад подрібнити і розтопити в мікрохвильовій печі на середній потужності 1 хвилину. У білу шоколадну масу влити полуничний йогурт, всипати перетертий сир і ретельно все перемішати. Отриману суміш помістити до холодильника. Поки шоколадно-сирна суміш охолоджується до невеликого загустіння, підготувати полуницю (промити, висушити і видалити хвостики). Потім занурити ягоду полуниці у одержану емульсію. Обваляти трюфель в кокосовій стружці. Помістити в холодильник на 1 годину.
5. Полуничний лимонад
Вам знадобиться:
1. 300 г полуниці.
2. Лимон.
3. 50 г м’яти свіжої.
4. 80 г цукру.
5. 1,2 л води.
Спосіб приготування:
Подрібнити 100 грамів ягід полуниці за допомогою комбайна або блендера до стану пюре, викласти масу в глибокий сотейник. Додати в каструлю шматочки плодів, що залишилися. Подрібнити 0,5 лимона тонкими пластинками, ввести в загальну масу. Додати гілочки м’яти, попередньо зв’язавши їх у пучок. Додати стакан крутого окропу. Накрити сотейник кришкою, залишити на 40-60 хвилин. Витягти гілочки м’яти з полуничної маси, додати сік половини лимона і цукор. Долити рекомендовану кількість очищеної холодної води, процідити заготовку. Розлити полуничний напій по скляним ємностям. Охолодити 2-3 години. Подати полуничний лимонад з м’ятою в будь-який час.
Смачного!
Джерело: 34