2°

ТОП-5 рецептів з літньою полуницею

Полуниця — ягода, яка у нас з вами асоціюється з початком літа, свіжістю і насолодою.

Полуниця є потужним афродизіаком, природним аспірином і майже не містить цукру.

Ми хочемо спробувати вас здивувати й показати, що ця ягода може брати участь не тільки у створенні десертів, але й бути доречною в основній страві.

1. Салат зі шпинатом, полуницею і сиром фета

Вам знадобиться:

1. 300 г молодих листочків шпинату.

2. 400 г полуниці.

3. 200 г сиру фета.

4. 50 г горіхів (волоські, кедрові або мигдаль).

5. 3 ст. л. оливкової олії.

6. 1 ст. л. бальзамічного оцту.

Спосіб приготування:

Зробіть заправку, з’єднавши 3 столові ложки оливкової олії і 1 столову ложку бальзамічного оцту. Шпинат і полуницю добре промити від піску. Полуницю нарізати скибочками, з’єднати зі шпинатом, додати шматочки сиру й горіхи, полити заправкою й обережно перемішати.

2. Суп із полуниці з морозивом

Вам знадобиться:

1. 150 г полуниці.

2. 50 мл червоного сухого вина.

3. 30 г цукру.

4. 30 г води.

5. 50 г ванільного морозива.

Спосіб приготування:

У сотейник влити вино, додати цукор, попередньо вимиту і порізану шматочками полуницю, воду і тушкувати все разом протягом 5-7 хвилин. Остудити і додати морозиво. Прикрасити м’ятою.

3. Качине філе з полуничним соусом

Вам знадобиться:

1. 150 г філе качки або індички.

2. 3 пагони спаржі.

3. Сіль, перець — за смаком.

4. 30 г червоного сухого вина.

5. 100 г полуниці.

6. 20 г цукру.

7. 50 мл води.

Спосіб приготування:

Качине або індиче філе посолити, поперчити, обсмажити на сковорідці. Качатину довести до 70-відсоткової готовності, так, щоб м’ясо було трохи з кров’ю, індичку — до повної готовності. Спаржу очистити, бланшувати, викласти на тарілку. Філе птиці нарізати на скибочки, викласти на спаржу, полити полуничним соусом. Для соусу взяти вино, додати цукор, нарізану полуницю і воду, кип’ятити протягом 5-7 хвилин. Потім перебити в блендері, бажано перетерти через сито з дрібною фракцією, щоб позбутися кісточок, і полити філе.

4. Йогуртові трюфелі з полуницею і шоколадом

Вам знадобиться:

1. 300-400 г полуниці.

2. 100 г кокосової стружки.

3. 100 г сиру.

4. 90 г шоколаду білого.

5. 50 мл йогурту полуничного.

Спосіб приготування:

Шоколад подрібнити і розтопити в мікрохвильовій печі на середній потужності 1 хвилину. У білу шоколадну масу влити полуничний йогурт, всипати перетертий сир і ретельно все перемішати. Отриману суміш помістити до холодильника. Поки шоколадно-сирна суміш охолоджується до невеликого загустіння, підготувати полуницю (промити, висушити і видалити хвостики). Потім занурити ягоду полуниці у одержану емульсію. Обваляти трюфель в кокосовій стружці. Помістити в холодильник на 1 годину.

5. Полуничний лимонад

Вам знадобиться:

1. 300 г полуниці.

2. Лимон.

3. 50 г м’яти свіжої.

4. 80 г цукру.

5. 1,2 л води.

Спосіб приготування:

Подрібнити 100 грамів ягід полуниці за допомогою комбайна або блендера до стану пюре, викласти масу в глибокий сотейник. Додати в каструлю шматочки плодів, що залишилися. Подрібнити 0,5 лимона тонкими пластинками, ввести в загальну масу. Додати гілочки м’яти, попередньо зв’язавши їх у пучок. Додати стакан крутого окропу. Накрити сотейник кришкою, залишити на 40-60 хвилин. Витягти гілочки м’яти з полуничної маси, додати сік половини лимона і цукор. Долити рекомендовану кількість очищеної холодної води, процідити заготовку. Розлити полуничний напій по скляним ємностям. Охолодити 2-3 години. Подати полуничний лимонад з м’ятою в будь-який час.

Смачного!

Джерело: 34


Хочете отримувати головні новини в месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram та Whatsapp