У працівників – стафілокок, у продуктах – сальмонела: знайдено причини отруєння у ресторані «Адалін»

Джерело: ЧаРівне
Причину отруєння гостей на весіллі в ресторані «Адалін» оприлюднили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області. Нагадаємо, що після святкування на кишкову інфекцію захворіли 7 гостей.
В ресторані «Адалін» при мікробіологічному дослідженні харчових продуктів та сировини виділено сальмонелу із замороженого м’яса свинини (відсутнє маркування та виробник не встановлено), а також сальмонелу із соусу пікантного власного виробництва.
Підвищене мікробне забруднення лабораторно підтверджено у пробі курячих яєць та 5 готових стравах. У 2 змивах із кухонного обладнання та посуду виділені бактерії групи кишкової полички. Серед персоналу виявлено 4 носії золотистого стафілококу.
Отримані результати свідчать про незадовільні санітарно-гігієнічний та дезінфекційний режим на харчоблоці, порушення умов зберігання продуктів, недостатній контроль за здоров’ям персоналу, недотримання правил особистої гігієни.