6°

погода у Рівному

Вербна неділя у Рівному відбудеться з обмеженнями (ВІДЕО)

Богослужіння у Вербну неділю (25 квітня) цього року відбудуться з певними карантинними обмеженнями. Храми будуть відчинені, однак усередину зможе потрапити обмежене число віруючих. Про це розповів клірик Свято-Покровського кафедрального собору, протоієрей Петро МАРТИНЮК.

– У храмах може бути не більше однієї людини на 4 метри квадратних площі.  Служба відправлятиметься в храмах. Освячену вербу роздаватимуть на церковному подвір’ї. Біля нашого Собору буде три таких локації. Усі охочі можуть прийти взяти її, та сповістити інших про наближення Світлого Воскресіння Господнього, – наголосив священик.

Вербна неділя, або Вхід Господній в Єрусалим – одне із дванадесятих православних свят, в якому згадується подія, коли Господь у славі увійшов до Єрусалима.

– Насправді в той момент Господь знав, на що йде, – пояснив Петро Мартинюк – Перед цим Від розповів своїм ученикам, що йде аби прийняти страждання і смерть, а потім воскреснути з мертвих. Вхід Господній до Єрусалиму – це початок земних страждань Христа. Чому так? Адже всі прославляли Ісуса в той день. Однак ті самі люди, що сьогодні кричать «осанна сину Давидовому», за тиждень вимагатимуть «розіпни його». В цьому ще раз проявляється мінливість людини. Так само як ми беремо вербове віття і сповіщаємо, що за тиждень буде Пасха Господня, так само і Вербна неділя для нас є часом, щоб прославляти Ісуса Христа, пам’ятаючи про його Воскресіння.

Належить нам згадати і про вербу, яку ми беремо в храмі у цей святковий день. Вона є символом воскресіння Господнього. Не слід надавати їй якихось магічних властивостей. Беручи вербу у руки ми згадуємо про прославляння Христа, про його Воскресіння. У цьому її головний символізм, – наголосив священик.

Джерело: 7 днів


Хочете отримувати головні новини в месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram та Whatsapp