21°

Фаршировані яйця: три варіанти швидкої закуски

Фаршировані яйця – швидка і смачна закуска, яка підійде як до святкового столу, так і для пікніка.

Інгредієнти:

  • Яйця – 12 шт
  • Авокадо – 1 шт
  • Сік лимона – 1 ст л
  • Гриби мариновані – 100 гр
  • Зелена цибуля
  • Майонез – до смаку
  • Креветки варені – 150 гр
  • Огірок свіжий – 1/4 шт
  • Вершки – 50 мл
  • Гірчиця – 1/3 ч л
  • Кріп
  • Сіль, перець – до смаку.

Яйця відваріть. Розріжте навпіл. Відділіть жовтки від білків. Жовтки розімніть виделкою у глибокій тарілці.

Усього приготуємо три різні начинки, тому ділитимемо як білки, так і жовтки на три.

Начинка 1.

Одну частину жовтків змішайте з почищеним і подрібненим авокадо, додайте сік лимона, сіль, перець до смаку, розімніть виделкою, нафаршируйте вісім яєчних половинок (4 яйця). Декоруйте зеленню.

Начинка 2.

Мариновані гриби подрібніть, додайте порізану зелену цибулю. Змішайте з одною частиною подрібнених жовтків. Додайте майонез, посоліть, поперчіть до смаку, перемішайте і нафаршируйте наступні 8 яєчних половинок. Декоруйте грибами.

Начинка 3.

Креветки подрібніть. Залиште 8 штук для декору. Огірок почистьте від шкірки і поріжте кубиками. Подрібніть кріп. Креветки, огірок та частину жовтків перемішайте з кропом, додайте гірчицю і вершки. Вершки підливайте поступово до отримання потрібної консистенції. Посоліть і поперчіть до смаку. Декоруйте креветками і шматочками огірка.

Викладіть на блюдо, прикрасьте зеленню.