Фаршировані яйця: три варіанти швидкої закуски
Фаршировані яйця – швидка і смачна закуска, яка підійде як до святкового столу, так і для пікніка.
Інгредієнти:
- Яйця – 12 шт
- Авокадо – 1 шт
- Сік лимона – 1 ст л
- Гриби мариновані – 100 гр
- Зелена цибуля
- Майонез – до смаку
- Креветки варені – 150 гр
- Огірок свіжий – 1/4 шт
- Вершки – 50 мл
- Гірчиця – 1/3 ч л
- Кріп
- Сіль, перець – до смаку.
Яйця відваріть. Розріжте навпіл. Відділіть жовтки від білків. Жовтки розімніть виделкою у глибокій тарілці.
Усього приготуємо три різні начинки, тому ділитимемо як білки, так і жовтки на три.
Начинка 1.
Одну частину жовтків змішайте з почищеним і подрібненим авокадо, додайте сік лимона, сіль, перець до смаку, розімніть виделкою, нафаршируйте вісім яєчних половинок (4 яйця). Декоруйте зеленню.
Начинка 2.
Мариновані гриби подрібніть, додайте порізану зелену цибулю. Змішайте з одною частиною подрібнених жовтків. Додайте майонез, посоліть, поперчіть до смаку, перемішайте і нафаршируйте наступні 8 яєчних половинок. Декоруйте грибами.
Начинка 3.
Креветки подрібніть. Залиште 8 штук для декору. Огірок почистьте від шкірки і поріжте кубиками. Подрібніть кріп. Креветки, огірок та частину жовтків перемішайте з кропом, додайте гірчицю і вершки. Вершки підливайте поступово до отримання потрібної консистенції. Посоліть і поперчіть до смаку. Декоруйте креветками і шматочками огірка.
Викладіть на блюдо, прикрасьте зеленню.