14°

Нотатки пані: варення з хурми: смачні і корисні рецепти

Джем з хурми з лимоном: ароматний рецепт

Вам знадобиться:

Хурма – 1,5 кг;

Вода – 100 мл;

Лимон – 1 шт.

Ваніль – ½ ч.л.

Мелена кориця – ½ ч.л.

Бадьян – 2 шт.

Рожевий перець – 10 гір.

Приготування:

Насамперед підготуйте хурму: добре вимийте, обсушіть, обов’язково зніміть шкірку, м’якоть натріть на тертці. У каструлю вичавіть лимонний сік, налийте води і закип’ятіть. Лимонну шкірку потріть на дрібній тертці і додайте до лимонної води, висипте спеції. Томіть суміш близько 15 хвилин на повільному вогні, потім додайте м’якоть хурми. Знову закип’ятіть, на повільному вогні варіть  20 хвилин, періодично помішуючи. Остудіть джем прямо в каструлі, потім залийте в стерилізовані банки. Ласощі виходять неймовірно смачними,  прозорими на колір, а головне – малокалорійними і корисними, а все завдяки відсутності цукру.

 

Варення з хурми з апельсином: рецепт

Вам знадобиться:

Хурма – 1 кг;

Апельсин – 2 шт.

Фейхоа – 5 шт.

Цукор – 1,5 ст.

Приготування:

Фрукти промийте, обсушіть, почистіть, а м’якоть наріжте кубиками. Апельсин і фейхоа можна не різати, а подрібнити в блендері – це на ваш розсуд. Шкірку апельсина натріть на дрібній тертці. У каструлю викладіть м’якоть фруктів шарами, кожен з яких пересипте цукром і апельсиновою цедрою. Дайте масі настоятися, потім перемішайте, поставте на вогонь і варіть 1 годину. Дайте варенню охолонути, потім нехай мліє на повільному вогні 10-15 хвилин. Готові ласощі залийте  по скляних банках і поставте в прохолодне місце. Як тільки захочете чогось смачненького або до чаю не буде шоколадки, цукерок або печива – варення можна їсти разом зі звичайним батоном. Пікантний і екзотичний смак ласощів надає апельсин і фейхоа. Це варення особливо корисно людям з проблемами серцево-судинної системи, а також для виведення надлишків солі в організмі.

 

Варення з хурми в мультиварці з яблуками

Вам знадобиться:

Хурма – 1,5 кг;

Цукор – 1 кг;

Яблука – 3 шт.

Лимонний сік – 1 ст.

Кориця – ½ ч.л.

Лікер – 70 мл.

Приготування:

Підготуйте фрукти: вимийте, зніміть шкірку, видаліть кісточки, м’якоть натріть на тертці або подрібніть в блендері. Помістіть фруктову м’якоть в мультиварку, засипте цукром, додайте лимонний сік, лікер, корицю і все перемішайте. Виберіть програму «тушіння», поставте таймер на 30 хвилин і залиште. Мультиварка сама все зробить. Вам залишиться тільки закатати ласощі по банкам і дати настоятися 10-15 днів.

Варення  хурми з гарбузом

Вам знадобиться:

Хурма – 1 кг;

Цукор – 2 ст.

Гарбуз – 500 г;

Імбир – 5 см;

Мед – 3 ст.л.

Приготування:

Хурму промийте, очистіть від шкірки, м’якоть поріжте кубиками. З гарбузом виконайте те ж саме. Імбир подрібніть в блендері або натріть на дрібній тертці. У каструлю викладіть м’якоть хурми і гарбуза, засипте цукром, додайте мед і імбир. Варіть ласощі на повільному вогні протягом години, потім закатати його по банкам. Смак у варення з гарбузом виходить специфічним і може не сподобатися з першого разу, але варто тільки скуштувати, як відірватися від нього точно не захочеться.