Нотатки пані: здорова їжа для дітей. Рецепти для алергіків
Сьогодні ми розповімо про:
-здорову їжу для дітей;
-рецепти для алергіків.

пані Інна
У нинішній час дуже багато діток страждає різноманітними алергічними реакціями. Здорова їжа для дітей, ретельний підбір продуктів і раціону – основні правила життя сімей, де є алергіки. Пропонуємо рецепти смачних і безпечних страв.
Готуйте дітям овочі, фрукти та інші продукти, з якими організм вже встиг потоваришувати. Не хвилюйтеся, що дитина не доодержує всі корисні речовини, головне – не нашкодити його здоров’ю і уникнути алергії. Готуйте страви з звичної картоплі і капусти, в них багато вітамінів і мікроелементів.
Ми дамо вам кілька простих рецептів приготування корисних страв, які підуть на користь вашим діткам, захистять від авітамінозу і не викличуть алергію (за умови відсутності індивідуальної чутливості до інгредієнтів).
Корисні напої для дітей
Не забувайте про напої. Дитина повинна вживати достатню кількість рідини, оптимальна добова норма становить 30 мл на 1 кг ваги. Поїти необхідно звичайною водою або компотами з сухофруктів, до складу яких входить яблуко і груша. Ці напої найбільш корисні, допомагають вивести з організму токсини і налагоджують роботу шлунково-кишкового тракту.
Картопелька запечена
Це страва, приготовлена в духовці, багата цілющими речовинами. ЇЇ можна готувати дитині з дворічного віку. Отже, Вам знадобляться наступні продукти:
3-4 картоплини, 1 ст.л. сметани, рослинна олія, сіль ,1 редька.
Ретельно вимийте картоплю, розріжте навпіл, змастіть половинки рослинним маслом, посоліть і запікайте в духовці до готовності. Редьку очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці, залиште на 15 хвилин, щоб пустила сік. Готовий салат заправте сметаною, посоліть, посипте зеленою цибулею. Подавайте з теплою картоплею і охолодженим салатиком.
Сирна запіканка
Це відмінна здорова їжа для дітей. Вона смачна і корисна, її можна приготувати дітям, яким виповнився один рочок. Інгредієнти:
200 грам сиру, 1 столова ложка цукру, 1 столова ложка сухої молочної суміші, масло.
Сир перетріть через сито, додайте цукор і суміш. Форму змастіть маслом, викладіть в неї сир і поставте в духовку на 15-20 хвилин (при температурі 180°С). Готову сирну запіканку подавайте з нежирної сметаною.
Рис з куркою і яблуками
В цій страві ідеальний баланс білків і вуглеводів, можна їсти дітям з дворічного віку. Для приготування вам знадобляться:
1 склянку рису, 1 куряче філе ,1 яблуко ,жменю родзинок, сіль за смаком.
Яблуко почистіть від шкірки, змішайте з розпареним родзинками і рисом. Філе курки вимийте, наріжте шматочками, складіть у вогнетривкий посуд, посоліть, посипте рисом з фруктами, додайте дві склянки води. Готуйте в духовці близько 40 хвилин.
Пиріг з яблуками і грушами
Щоб приготувати цю страву, потрібні наступні продукти:
2 яблука, 1 груша ,60 грам масла, 250 грам вівсяних пластівців,пів чайної ложки кориці, 2 столової ложки цукру.
Фрукти помийте, почистіть від шкірки, наріжте, покладіть в сотейник, додайте півсклянки води і тушкуйте до м’якості. Змішайте пластівці, олію і корицю. У змащену маслом форму викладіть шар вівсянки, потім шар фруктів, потім знову вівсяну суміш. Зверху пиріг посипте цукром, запікайте в духовці 15-20 хвилин.
Бажаю вам здорової осені і відмінного самопочуття вам і вашим діткам!